Hírek

Ezekért az ügyekért dolgozik a magyar diákokért összehívott szakmai válságstáb

16-07-2019 Rólunk írják

"...Mint ismert, a szülői szövetség meghívására gyakorlatilag minden, a romániai magyar közoktatásban kulcsszerepet betöltő személy, intézmény tárgyalóasztalhoz ült kedden, Marosvásárhelyen a magyar diákokért: a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének (RMPSZ), a Romániai Magyar Középiskolások Szövetségének (MAKOSZ), a Magyar Ifjúsági Értekezle

Bővebben

ELÉG VOLT

08-07-2019

ELÉG VOLT

A Magyar Szülők Szövetsége döbbenten veszi tudomásul, hogy megismételődik az elmúlt évek érettségi katasztrófája, sőt egyre rosszabb gyermekeink eredménye!

Bővebben

Hiányzik a folytonosság a Romániai oktatásból

15-04-2019 Rólunk írják

A Magyar Szülők Szövetsége aláírásgyűjtésbe kezdett, mert a művészeti és sportiskolás diákok heti 40 órás tantervét kivitelezhetetlennek tartják. Szülők és pedagógusok egyaránt követhetetlennek tartják a folyamatos, akár évközben történő módosításokat, a diákok pedig krónikus fáradtságra panaszkodnak.

Bővebben

Túlzsúfolt órarend

15-04-2019 Rólunk írják

Egy zeneszakos hatodikos gyerek heti 36-38 órát tölt az iskolában, jövő tanévben pedig 40-42-t fog a padok között ülni, és ehhez hozzáadódik még az otthoni felkészülés, gyakorlás, edzés és a hétvégi verseny. Napi 12-13 órás programjuk van ezeknek a gyerekeknek.

Bővebben

Magyar osztályok vannak veszélyben Marosvásárhelyen

02-04-2019 Rólunk írják

Megszűnhetnek a magyar nyelvű művészeti és sport osztályok, figyelmeztet a marosvásárhelyi Magyar Szülők Szövetsége. Az ezen szakon tanuló általános iskolások ugyanis akár heti negyven órát is az iskolában töltenek, a szülők pedig azt fontolgatják, hogy kiveszik gyerekeiket ezekből az osztályokból.

Bővebben

Veszélyben a romániai magyar művészeti és sport szakképzés

02-04-2019 Rólunk írják

Veszélybe került a romániai magyar művészeti és sport szakképzés a közoktatásban – figyelmeztet a Magyar Szülők Szövetsége szerkesztőségünkhöz is eljuttatott sajtónyilatkozatában.

Bővebben

Szülők a magyar nyelvű oktatásért – Csíky Csengelével

12-03-2019 Kampány

Március 7-én Csíky Csengelével, a Magyar Szülők Szövetségének elnökével beszélgettünk az elemi oktatásba való beiratkozásról, a Magyar Szülők Szövetségének működéséről és a szülői összefogás fontosságáról.

Bővebben

Kampányt indított a Magyar Szülők Szövetsége!

28-02-2019 Kampány,Rólunk írják

Szövetségünk elnöke a magyar nyelvű oktatás választására kéri a magyar szülőket.
Az M1 Tv Ma délután című műsorában Csíky Csengele.

Bővebben

VÁLASZD A MAGYAR OKTATÁST

26-02-2019 Kampány

Gyermeked helyett döntesz (most még) és azt szeretnéd, hogy neki a legjobb legyen. Hidd el, neki az a legjobb, ha anyanyelvén lehet gyerek, ha anyanyelvén tanulhat.

Bővebben

Bemutatták Marosvásárhelyen a Magyar Szülők Szövetségének programját

17-02-2019 Esemény,Rólunk írják

Szlovákiai mintára megalakult Erdélyben a Magyar Szülők Szövetsége (MSZSZ), amelynek programját hétfőn ismertették a szervezet vezetői Marosvásárhelyen.

Bővebben